klik tau..jangan nengok je....nanti akan di klik balas

pengikut blog ni.....

Sunday, July 10, 2011

~~ketupat pulut daun palas wif kari daging~~

assalamualikum semua sahabat2 tersayang...ari jumaat lepas ieta n family balik kg[umah akak]
tetiba lapaq ketupat .....tp rindu sangat ketupat ayaq tangan MAK....dulu klu nk makan je.....msti wat sama2 ngan MAK...tp alhamdulilah la...akak ieta dapat mewarisi bakat yg MAK tunjukan.....rasa sama macam MAK punya...tp tang balutan tu kureng kemas la...yg tu je x sama cam MAK....pa pun thanks to my sis cozz sesah payah wat ketupat ni....jom layan....

yg ni lom rebus lg tau...klu nak mkn tu kena la rebus sendiri no.....
plan nk wat rendang daging....tp bila cek lam wsbox....alamak..bahan2 x ckup la pulakk......last2 jadi kari daging je la.....sapa ada rendang tu...moh la ckit......

6 comments:

hazila said...

wah ini dah rasa macam betul betul nak raya... sedapnya. Saya masih tak pandai nak balut ketupat pulut.

~~iEtA AzRi~~ said...

heheheh...nk tunggu raya lmbt lg...tu yg wat tu.....sama la ieta pun x pandai gak.....klu tengok betoi2 baru nmpak kecacatan kt tupat tu....mklom la kan..baru dok blajaq2 kan....

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam ieta..maaf la k.atie lambat dtg sini.Bz ngan anak & kenduri kat umah MIL k.atie.Dah habih ker ketupat palas?X pernah mkn ketupat camni.yg biasa bungkus ngan daun kelapa jer.
Sekurang2nya....ketupat palas nie akan mengigatkn ieta pada Arwah mak..

~~iEtA AzRi~~ said...

wsalam akak cayang.....la akak x pernah mkn ke...x pa raya ni mai la umah ieta leh la rasa....tu la kenangan yg sering terbayang2....

♥SyilaSyira♥ said...

sedapnya..terasa dah suasana nak raya..menu wajib masa raya ni

~~iEtA AzRi~~ said...

betoi tu syila....menu ni klu x dak x bermana la raya no...heheheh