klik tau..jangan nengok je....nanti akan di klik balas

pengikut blog ni.....

Monday, July 27, 2009

JOM P MUZIUM PADI.....


salam...sori la xtvt ni ari jumaat lepas...alah ari aku lik kg tu le.....ari tu pas ambik abg long dr sek kami pun cargas lik kg.....tp sebelom sampai umah ade le ckit xtvt yg kami wat...nk tau ke!!!!!!ok lah seperti biasa la dah lik ari jumaat msti berhenti solat jumaat dulu kan...kali ni kami berhenti kt gurun....aku dan ank2 cam biasa le penghuni keta je lah.....dan aku dh prepare la makanan ckit ...ye la tok abg long.....kebetulan jiran sebelah bg nasi tomato sblom aku lik jd aku tapau je lah......mmm sedap gak la makan kongsi2 ank beranak ni......aaakkkk kenyang...ALHAMDULILAH.......pas solat kn p cari kedai makan lak la.....boss punya perut dok berdangdut sakan dah .......pas makan....boss kata nk lik awai lg...pa kata kita p muzium padi dulu....tp ari ni jumaat buka ke????alhamdulilah nasib kami baik ari tu buka pulak....ni le 1st time aku p..wapun aku ni org kedah jati tau...hehehehe....tp x pernah sampai lagi la...wat malu org kedah je kan.....ha kepada sesapa yg selalu@akan bercuti2 kt kedah tu...jemput la ke muzium padi.....x rugi la.....macam2 peralatan menuai@membajak@dan macam2 lg la leh kita nengok kt ctu...sampai yg aku x pernah nengok pun ada gak....kt ctu le sesapa yg nk tau ..SEJARAH NEGERI JELAPANG PADI MALAYSIA.....masuk pun murah je...dewasa rm3..kanak2 sek rm1. je......alamak terpromot la pulak.....apa salahnya kan....tp ari aku p tu org ramai gak la....maklom lah kedah kan jatuh ari cuti ......br le meriah ckit kan.....klu x de org boring lak ....p mai2 dok nmpak muka kita je ......so selamat bercuti ke kedah[muzium padi]...heheheheheh

Photobucket
****ha yg ni kat tingkat atas...kita akan duduk kt kerusi yg disediakan....pas tu menikmati permandangan seluruh kedah.....tp yg tu lukisan je la.....lukisan mmg sebijik cam betoi3 punya....
Photobucket
Photobucket

Photobucket

****yg ni lak permandangan diluaq berbackground kan GUNUNG KERIANG.....cantik sangat....
Photobucket
Photobucket
***jom rehat dulu......sesambil pekena kopok peberet baby....

2 comments:

blogresipi said...

Tak tau plak kite kat sana ade muzium padi ek kak... jakun betol... tp lukisan tu nampak cam real lah.

PUTERA2PUTERI said...

la x tau ke....ha pas ni leh la plan p sana lak no....tu la ml2 duduk tu ingatkan betoi2 punya...rupa2nya lukisan je....mmg cantik sangat......