klik tau..jangan nengok je....nanti akan di klik balas

pengikut blog ni.....

Saturday, July 18, 2009

rombongan dari lunas daaa

salam..[YG NI KEMARIN TAU...TP ARI NI BR NK PUBLISH...]ari ni pas ank2 gi kolah..boss ajak gi market kt bm[bukit mertajam]...aku beli udang dan ikan je.....kt market tu harga mmg murah......tp...kira _+ ngan duit minyak....lebih kureng je ngan market kt umah aku tu......pas settle suma kelas masakan...aku terima sms dari lyana.....mula tu dia suruh aku gi umah dia ...ada bende nk bg...heran gak aku ...bende apa la yg dia nk bag tu....aku ok je pa pun yg dia nk bg kan....ya la rezeki jngan ditolak...musuh jngan di cari lak....tp aku lom bg keputusan lg nk gi ke x umah lyana...kn tanya boss dulu...boss lom balik solat lg...pas tu aku terima calling dari lyana lak..dalam koi 2 lbih......dia kata nk mai umah aku.....
...dia nk bawak family dia dr aloq setaq mai jalan umah aku....[mak.ayah.adik dan adik ipaq bersama puteri ]....ok gak la lgpun family dia lom pun pernah mai umah aku.....oooo benda yg dimaksud kan td tu adalah buah cempedak[alamak sedap nya....aku mmg dok lapaq cucuq cempedak pun]tima kasih bebanyak kt lyana dan family......ha pas lyana abaq je aku pa lg cargas gi kedai la...mmm nk masak pa ni.....sekbek la ada kadai runcit jual bahan2 mentah sama ...klu x....jamu ayaq je lah...ya la..... last minit abaq.....ha nk tau aku jamu pa kt lyana dan family....layan gambo dibawah....menu tok lunch ari ni.....sambal tumis udang petai....dan gandingan nya....ikan talang kering goreng,dan ikan goreng .............


Photobucket
>>>alamak bihun daaa....yg ni je terlintas dikotak pikiran ku....dan yg ni le cepat nk masak kan....

Photobucket
>>> yg ni lak...last minit gak...sekbek la agar2 ni cepat beku.....ari tu aku gi umah ros ,,,nmpak sedap lak jd aku wat je la yg simple2 ni....

Photobucket
>>>yg pun pencuci mulut gak....sila la ambik sepotong untk dialas perut masa nk lik nnti no......

Photobucket
>>>yg ni balance,...sapa nk rasa ambik le...manisssss

Photobucket
>>>tema tok ari ni ...MERAH LA...[TEMA BAGAI]....kebetulan da....ari ni family aku suma pakai rona merah.....dan lyana mai pun pakai rona merah gak...kebetulan.....yg ni je la yg termampu aku masak tok lyana dan family dia kemarin.....klu dia abaq awai2 kAN senang....

2 comments:

Watierman said...

Wah...banyak tu juadah...kalau habarq awal...mesti lagi banyak....Ieta....ni akak dah sampai simpang rumah ieta dah......opps...la tak jadi....lak..abg nak bawa anak2 tengok wayang lak dah....

PUTERA2PUTERI said...

alah akak klu abaq awai tu mgkin yg berkuah kot....amboi nape x singgah dulu...pas tu br p nengok wayang....