klik tau..jangan nengok je....nanti akan di klik balas

pengikut blog ni.....

Thursday, July 2, 2009

KERENAH...abg ngah la pulak.....

salam...ha ari ni aku nk story sai abg ngah....pas exam ari tu abg ngah dah kena tukaq kelas[oooo tadika pun ada pertukaran kelas gak no]...cikgu kata keputusan dia.......ALHAMDULILAH....ada peningkatan.....so kena la tukaq kelas.......dan bermula dari ari tu la mood abg ngah tok gi sek dah x sperti dulu......tp2 ari ade je alasan......2@3 ari lepas dia bagi alasan kata nk ...DEMAM......ok aku kata sapa demam kn makan ubat.......[abg ngah ni klu ngan ubat cam nk makan gajah la pulak...takut semacam je...nape tah.....]dalam muka yg br pas teriak p sek gak......tu pun dah x mai babai ibu dah...marah kt ibu la tu...keesok lak ada lg alasan dia...DEMAM....lg....pas ni aku kata klu demam jom gi sptal ...CUCUK......org demam kena cucuk br leh baik......hhaaa dengaQ nk gi sptal ...dan kena cucuk lak...dan2 dah x demam.......tp muka stay masam je bl van mai.....kmarin aku gi sek nk bayaq yuran tok bulan7...aku pun tanya cikgu...nape tah sejak 2 menjak ni ALIF NAJMI....x mau p sek......jawapan dari cikgu...oooo dia nk maU tukaq kelas.....dia nk ddk kelas lama....[ya la dia dah syoq ngan cikgu dan kawan2 tu sejak start kolah dulu......]cikgu kata pas exam lepas dah tukaq...tp dia stay ddk kelas lama lg......puas gak la cikgu dok pujuk....[dah la x makan pujuk\makan nasi...hehheeeh]........br aku tau sai pa dia dok bg alasan je x mau gi sek......kmarin lik je sek abg ngah terus abaq.....SOK CIKGU KATA ADIK CUTI....hehehh aku senyum je...pas tu aku kata ...x pa nnti ibu tipon tanya cikgu......tau apa dia jawap......X YAH CIKGU KATA JANGAN BAGI IBU TIPON.........aku kata la betoi ka....klu sapa cakap bohong...nnti TUHAN kerat lidah dia........haaaa tau pun takut..hehehehh......ari ni x mau gak p sek.....x pa aku tanya nk bawak pa p sek....dia kata nk bawak kuih.......aku pun p le ngan dia dekat kaknah yg dok jual nasi lemak tu......alamak kuih x dak la.......heee bertambah lg la alasan x mau p.....coz kuih x dak.....x pa ibu p bl......muka masam pulak.......aku pun p bl...kuih ondeh2...3 biji singgit......bekal abg ngah 2 biji...taruh kt baby sebijik..........pas tu aku berjanji....PAS LIK SEK NNTI KITA P BELI ESKRIM NO......br le senyum ckit...tp x le semanis gula tu.....bak kata org...manis2 buah gitu......alhamdulilah lah....coz dia mau gak gi sek .......sok lak x tau lg apa alasan dia.......jd tunggguuuuuuuuuuuuuuuuu........tu le kerenah abg ngah.....abg long ok je......

3 comments:

Jieda said...

Salam ieta...kadang-kadang susah gak kalau anak ni ditukarkan kelas.Takut nanti dorang hilang tumpuan nak belajar.Kesian kat ALIF NAJMI.

Watierman said...

Salam ieta...tak pe...kejap je dia dah makin besar & makin pandai berfikir...alasan2 tu rencah kehidupan kita dgn anak2...Akak dah lalui AUTA...anak2 akak dulu pun ada gak yg cam tu...lagi besar kepala...lagi banyak akai!Dan sekarang....dah...Auta lain pulak....baru je habis dekat RM7000 belikan motosikal untuk Along...hu..hu..(tu yg pi KL tu...)

PUTERA2PUTERI said...

tima kasih buat jieda dan kak watie diatas nasihat yg diberi.....akan ku jadikan pedoman di atas apa yg terjadi dan akan terjadi dan akan ku jadikan pengajaran untuk membimbing ank2 supaya menjadi ank2 yg berjaya kelak....amin...