klik tau..jangan nengok je....nanti akan di klik balas

pengikut blog ni.....

Wednesday, October 14, 2009

bahulu cermai....

salam semua....
ari ni aku merajinkan diri lg tuk mencuba bahulu yg menjadi peberet putra-pu3 ku....niat tu dah lama....tp masa je x mengizinkan......tp ari ni biaq masa izin ke x ke......aku tetap nk tunai niat ku yg terbengkalai agak lm gak la.....[wah ayat mesti power no]....selalu dok beli je...ari ni aku coba wat sendiri......aku cedok resepi dari MYR la...empunya tungtung 15 AKA kak ogy......makaceh ye kak ogy.....wat permulaan aku wat 1\2 adunan je dari resepi tu....mana la tau kang x jd...dah membazir kan.....TP....alhamdulilah menjadi gak la....wapun x le secantik tuan empunya resepi tu....tp aku tetap berbangga dengan hasil keja ayaq tangan aku sendiri.....siap jiran sblh pun mintak resepi......layan je lah no.....sedap woooo klu cicah ngan ayaq kopi....[tp aku pekena ngan ayaq nescafe@ milo je..kopi x dak la...]...kena lak time ujan2 ni...fuuhhhhh terangkat woooooo......
>>>>oppp gambaq yg kt atas tu la yg kak ogy punya gebussssnya.......kt bawah tu la !!!!!!!!!....eee malu lak aku.....percubaan pertama la katakan......


p\s....mesti ramai yg terpedaya no...ampun ....jangan marah no





yg dibawah tu jangan tengok lama2 tau.....ha yg atas tu x pa klu nengok pun....

14 comments:

Watierman said...

Salam ieta...senang tak nak buat...bakar pakai arang api atas bawah ke pakai oven?...Akak tak pernah buat...sebab anak2 akak tak berapa gemar...tapi nak gak try buat...at least mak mertua akak tak payah beli lagi dah...lama tak buatnya?..Eh banyak nya Akak tanya....tunjuk ajr ku sifu!

hana said...

wahhh menjadi laa.... kita try wat gak aritu ms pose tk jadiii.. melekat! peh tuh penyek! malu nk tayang! kikiki..last2 mak anto dr mesia.. sbb anak2 suke sgt mkn bahulu kicit nih! hihihi

indahhouse said...

Salam kak Ieta,

Tayangla resipinya kak. Nak try jugak ni. :)

PUTERA2PUTERI said...

salam kak watie....
alah termalu lak bl chef yg tanya no...akak kan pro tentang masak2 ni ....bg ieta yg 1st time wat tu senang gak la...akak cuba la resepi kak ogy tu...ieta gn oven la ...mana nk p kaut sabut la ni...kt tmn ni klu bakaq2 tu sat gi org mai jerkah la,,,,heheheh

PUTERA2PUTERI said...

salam hana....
alhamdulilah la...ieta ikut cara2 tu je la...sekbek la x meragam...ank2 pun suka sangat...tu pun marin wat 1\2 adunan je...dpt la lam 45 biji....ni pun dah tinggai 12 biji je lg....

PUTERA2PUTERI said...

salam indahouse.....
ok nnti akak tempek resepi tu no...coba jangan x coba tau....

ZaEr.. said...

bau wangi bahulu tu smpai ke sini!!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

waahh jadi yer.. bukan senang nak buat tu..air tangan sendirik yang bezz kan...

reen said...

awat jd lagu tu kak??
tp ok no...mnjadi gak baulu akak tu....ad lg x?skit leh?he..

Azita said...

tapi saya suka yg "hitam manis" cam gitu. kalu mal buat, siap order yg itam2 gitu...hehehe. cicah kopi-o mmg kawww....!

PUTERA2PUTERI said...

salam z......
wah kuatnya bau bahulu tu no....tu la z kena coba wat tu..kot2 la bau sampai kt penang lak pas ni..heheheh

PUTERA2PUTERI said...

salam azrina3.7.....
ya betoi tu rina....biaq x cantik...apa yg penting ayaq tangan ibu kan.....

PUTERA2PUTERI said...

salam reen....
tu la pasai ....org buat len akak buat len..padahal resepi sama ..heran..heran...tp yg betoinya akak x pandai lg la wat bajhulu tu..heheeh...ada lg la..mai la ambik kt umah....

PUTERA2PUTERI said...

salam kak azita....
la akak suke yg itam manis ke...oopp bukan itam manis la..itam pahit gitu..heheheh ya betoi klu cicah ngan kopi00 memang kawww la...kena la time tu ujan....ffuhhh sedapnya kan...