klik tau..jangan nengok je....nanti akan di klik balas

pengikut blog ni.....

Thursday, August 27, 2009

JUADAH BERBUKA HARI KE6 RAMADHAN....

salam.....
alhamdulilah....sempurna sudah 6 ari kita berpuasa.....semalam lom sempat aku nk updet blog dah gelap...... 5 minit sebelum berbuka semalam...blackout daaaaa...hampehhhhh betoi la....mana la ngan nk berbuka ....tp ok gak la.....kami ank beranak berbuka dalam suasana romantik gitu......bukan selalu no leh beromantika ni................ya la guna lilin lg...heheheh....ok stop tuk yg semalam......menu ari ni.....ha tu dia tomyam campoq lagi la.....diatas permintaan boss... .......abg long lak nk makan ayam bakaq.....takat tomyam tu leh la aku wat.....ayam bakaq beli je la.....ari ni kami gi bazar ramadhan sungai bakap.....wapun meredah ujan yg agak lebat juga la.....tp kami tetap p jugak....ya la abg long nk makan ayam bakaq......p pun cuma beli nasi ayam,ayam percik dan murtabak je......korang layan je lah gambo dibawah.....maleh nk celoteh pepanjang..............
TOMYAM CAMPOQ LAGI.....
NASI AYAM ABG LONG PUNYA..............

AYAM PERCIK NI PUN ABG LONG PUNYA GAK.....KUATNYA MAKAN....


MURTABAK NI ABG NGAH PUNYA......

CUCUQ MANIS......

7 comments:

ijayuji said...

Salam kak IETA!! huhuhu....cbox akak tak nmpk!! jdnyer komen kat sini jerr!! ehehe.. untuk abg long untuk angah untuk akak mana? :D untuk kita mana? :P hihihi...selamat bersahur!!!

PUTERA2PUTERI said...

SALAM IKA....la p mana lak cbox tu....terawih kot..hehehehhe...akak makan tomyam la....untuk ika yg tempek tu la..hehehehe

Tukang cerita said...

tak tahan tgk ayam percik tu...
perghhhh... ")

miemiey said...

hihi..ciannya berbuka dlm blackout..tapi ok jugakan bila lg nk bercandle light kans..romantis sungguh,,,menu tu ckup menyelerakan saya kat sini..huhu...ayam bakar tu mai laa sikit..

Watierman said...

Salam Ieta....Pasar Ramadhan tu depan rumah mummy akak...akak tak balik2 lagi sebab mummy akak berbuka kat masjid tiap2 hari....sian dia pulak kalau akak balik sana...aktiviti dia berbuka kat masjid dengan kekawan dia spoil lak...start pukul 2 petang dah ada yg mula niaga..

HaSue said...

kakkk..ayam percik tuh membuatku tambah kelaparan...cobaannnn.hehe

*nih ngah bawak kuye2 n amster jalan2 blog org nih..hihi

PUTERA2PUTERI said...

salam semua.....
tukang cerita.
ya ka ..tp kn tahan gak la...klu sebelum berbuka..heheheh
miemiey...
tu la cian la ayam pun x bapa nk nampak...tau2 dah abis...hehehhe
kakwatie....
salam akak..ooo ya ka...umah mummy akak tp jalan ke....ooo rajin la mummy akak tu no....
hasue...
la bawa kuye2 dan amster sekali ke....la depa dah tau la umah akak no...hehehhehh bagai...