klik tau..jangan nengok je....nanti akan di klik balas

pengikut blog ni.....

Saturday, August 29, 2009

JUADAH BERBUKA HARI YG KE8 RAMADHAN....

SALAM......
alhamdulilah dah 8 ari kita semua berpuasa no.....sat je dah nk raya...heheheh[mengalahkan bebudak lak no...]ari ni pas je sahur aku terus wat keja umah...coz ari ni kami nk gi penang shopping bj anak2...jd aku kn settle suma keja dulu la.....dah settle suma dalam koi 10:15am....aku pun bersiap la nk gi penang......mula tu kata nk gi maideen dulu la.......oleh kerana cuaca nk ujan jd kami terus gi sun shine je la......tau dah klu ujan nk p town msti jem teruk dan susah nk cari parking......bila sampai kt sunshine.....makkkkkk ooiiiii org punya la ramai...leh kata setiap sudut penuh ngan org...ari ni sale gila2 kt sunshine...dr 10% sampai 70%...dengaq kata ari je sale gila2 tu....sok
ada sale gak tp x banyak cam ari ni mungkin sampai 30% je kot........tu yg org pulun p ari ni...termasuk la aku...hehehhehhe....mula tu risau gak la nk masuk...ya la virus tu tengah mengganas gila la ni kan.......dalam ramai2 tu ada beberapa org je yg pakai facemask......yg len x pakai...termasuk la aku....hehehehehhe....x sayang nyawa sungguh aku dan family no......kita bertawakal je lah.....pas suma baju ank2 beli kami cargas gi umah adik aku lak...rehat sat pas tu terus balik la.....ari ni aku x mask lg laaaa...aku tapau kt bazar ramadhan simpang ampat...ha kali ni kami berbuka ngan nasi kandaq simpang ampat.....hehheheh satu2nya nasi kandaq org melayu.....masakan dia memang macam nasi kandaq mamak punya......lauk2 tu aku ambik ckit je ..tuk berbuka je la......sahur mlm ni br nk masak...yg simple2 je la......korang layan je lah noooo...........................................................................................


HA NI LE RUPA NASI KANDAQ SIMPANG AMPAT TU...ALA2 NASI MINYAK GITU....
SUTUN MASAK PEDAS...AGAK2 JE LA COZ PEDAS CKIT LA..JD AKU BUH NAMA SUTUN MASAK PEDAS.....AMPUN KLU SALAH....
AYAM MASAK MERAH....HA YG NI ABG LONG NK MAKAN.......
KARI KAMBING.......MMMM SDAPNYAAAAAAAAAAAAAA

MAKAN LAK BERSAMA PAPEDOM.......MARBELESSSSSSSSSSSSSSSSS


HA KFC NI ABG NAGH LA NK MAKAN......ORG CBUK DOK CARI LAUK NK BERBUKA DIA CBOK DOK ODER KFC..HEHHEHE AKU PUN TUMPANG SAMA......

4 comments:

ijayuji said...

Salam kak IETA!! ha ar kan eak dah nak raya dah!! mak pulak yg sibuk!! hihihi..sama ngan kita!!! :D eeee..papedom tu tak pernah makan mcm nak try jerr!!! nanti cuba2 carik kat sini sbb sini byk kedai india muslim!! cuma tak pernah pergi jer lagi!! :D

PUTERA2PUTERI said...

salam ika.........
heheheh selalu bl nk raya je mak lah org yg paling kalot no....klu boleh sebelum raya nk settle suma...br la lapang ckit dada ni.....ha cuba la nengok...bg akak sedap la klu makan ngan nasi.....[alamak terpromat la pulak...hehhehe]

blogresipi said...

Tibe2 plak muncul ayam KFC tue..hahahhaa

PUTERA2PUTERI said...

tu le kejutan heheheheh.....wah mai jauh2 ni kang bersalin kt penang lak..hehehehejd la ank mami....